Recent Comment

Archives

Truffaut, François (杜魯福)

François Truffaut (杜魯福, 1932 – 1984)

出生地 法國, 巴黎 連結 imdb link www.francoistruffaut.com 

 

 

主要作品

The Kids (頑童們, 1958)

The 400 Blows (四百擊, 1959)

Shoot the Pianist (射殺鋼琴師, 1960)

Jules and Jim (祖與占, 1962)

Antoine and Colette (1962)

The Soft Skin (柔膚, 1964)

Fahrenheit 451 (烈火, 1966)

The Bride Wore Black (奪命佳人, 1968)

Stolen . . . → Read More: Truffaut, François (杜魯福)

Tarr, Béla (貝拉塔爾)

Béla Tarr (貝拉塔爾, 1955 – )

出生地 匈牙利, Pécs 連結 imdb link

 

 

主要作品

Family Nest (居巢, 1979)

the Outsider (異鄉人, 1981)

the Prefab People (公屋鬥室, 1982)

Macbeth (麥克白, 1982)

Almanac of Fall (秋天年鑑, 1985)

Damnation (煉獄人間, 1988)

Satantango (撒旦探戈, 1994)

Werckmeister Harmonies (殘缺的和聲, 2000)

The Man from London (倫敦來客, 2007)

The Turin Horse . . . → Read More: Tarr, Béla (貝拉塔爾)

Tarkovsky, Andrei (塔可夫斯基)

Andrei Tarkovsky (塔可夫斯基, 1932 – 1986) 

出生地 俄羅斯, Ivanono, Zavrazhe 連結 imdb link nostalghia.com

 

 

主要作品

The Steamroller and the Violin (1960)

Ivan’s Childhood (伊凡的童年, 1962)

Andrei Rublev (安德烈.盧布耶夫, 1969)

Solaris (星球梭那里斯, 1972)

The Mirror (鏡子, 1975)

Stalker (潛行者, 1979)

Nostalghia (懷鄉, 1983)

The Sacrifice (犧牲, 1986)

. . . → Read More: Tarkovsky, Andrei (塔可夫斯基)

Tarantino, Quentin (昆頓塔倫天奴)

Quentin Tarantino (昆頓塔倫天奴, 1963 – )

出生地 美國, 田納西州, Knoxville 連結 imdb link www.tarantino.info

 

 

主要作品

Reservoir Dogs (落水狗, 1992)

Pulp Fiction (危險人物, 1994)

Jackie Brown (危險關係, 1997)

Kill Bill Vol. 1 (標殺令1, 2003)

Kill Bill Vol. 2 (標殺令2, 2004)

Death Proof (玩命.飛車.殺人狂, 2007)

Inglorious Basterds (希魔撞正殺人狂, 2009)

Django Unchained (黑殺令, 2012)

The Hateful . . . → Read More: Tarantino, Quentin (昆頓塔倫天奴)