Recent Comment

Archives

Kinoshita, Keisuke (木下惠介)

木下惠介 (Keisuke Kinoshita, 1912 – 1998)

出生地 日本, 靜岡縣濱松市 連結 imdb link  木下惠介生誕100年

 

 

 

主要作品

Port of Flowers (花開之港, 1943)

The Living Magoroku (活著的孫六, 1943)

Jubilation Street (歡呼的小鎮, 1944)

The Army (陸軍, 1944)

Morning for the Osone Family (大曾根家的早朝, 1946)

The Girl I Loved (我愛的女孩, 1946)

Marriage (結婚, 1947)

Phoenix (不死鳥, 1947)

Woman . . . → Read More: Kinoshita, Keisuke (木下惠介)

Park Chan-wook (朴贊郁)

朴贊郁 (Park Chan-wook, 1963 – ) 

出生地 南韓, 首爾 連結 imdb link

 

 

主要作品

Moon Is the Sun’s Dream (1992)

Trio (三人組, 1997)

Joint Security Area (JSA安全地帶, 2001)

Sympathy for Mr. Vengeance (復仇, 2002)

Oldboy (原罪犯, 2003)

Sympathy for Lady Vengeance (親切的金子, 2005)

I’m a Cyborg But That’s OK (再造人之戀, 2006)

Thirst (饑饉誘罪, 2009)

. . . → Read More: Park Chan-wook (朴贊郁)

Lee Chang-dong (李滄東)

李滄東 (Lee Chang-dong, 1954 – )

出生地 南韓, 大丘 連結 imdb link

 

 

主要作品

Green Fish (黑道初哥, 1997)

Peppermint Candy (薄荷糖, 2000)

Oasis (愛的綠洲, 2002)

Secret Sunshine (密陽, 2007)

Poetry (詩, 2010)

Kim Ki-Duk (金基德)

金基德 (Kim Di-Duk, 1960 – )

出生地 南韓, 奉化郡 連結 imdb link www.koreanfilm.org/kimkiduk.html www.kimki-duk.jp  

主要作品

Crocodile (鱷魚, 1996)

Wild Animals (野獸, 1996)

The Birdcage Inn (鳥籠旅館, 1998)

Real Fiction (2000)

The Isle (漂流慾室, 2000)

Address Unknown (打回頭的情書, 2001)

Bad Guy (爛泥情人, 2001)

The Coast Guard (殺越海防禁區, 2002)

Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring (春夏秋冬, . . . → Read More: Kim Ki-Duk (金基德)

Hur Jin-Ho (許秦豪)

許秦豪 (Hur Jin-Ho, 1963 – )

出生地 南韓, 全州 連結 imdb link

 

 

主要作品

Christmas in August (八月照相館, 1998)

One Fine Spring Day (春逝, 2001)

April Snow (外出, 2005)

Happiness (尋找幸福的日子, 2007)

好雨時節 (A Good Rain Knows, 2009)

危險關係 (Dangerous Liaisons, 2012)

The Last Princess (2016)